Buka e përgatitur në shtëpi nuk ka të krahasuar me asgjë tjetër.

Në këtë mënyrë jeni ju që kontrolloni cilësinë e përbërësve me të cilët përgatitet ajo.

Receta e sotme nuk tregon hapat e përgatitjes së bukës klasike, por të një lloji tjetër që premton shumë shije.

Nga njëra anë kosi i jep butësinë perfekte si tulit por dhe kores së bukës, e ndërsa dy llojet e djathit i japin shijen dhe aromën marramendëse.

Lexoni të gjitha hapat që ju duhen dhe përgatiteni që sot këtë recetë të mrekullueshme.

Përbërësit

  • 3 gota uji miell i situr
  • 150 g gjalpë i shkrirë (për një recetë sa më të shëndetshme mund të përdorni vaj ulliri)
  • 1 gotë uji me djathë të bardhë
  • 1 gotë uji me djathë kaçkavall
  • 2 vezë
  • 3-4 lugë gjelle salcë kosi
  • 3-4 lugë gjelle kos
  • 1 lugë çaji sodë buke
  • 1 lugë çaji kripë
  • 1 lugë çaji fryrës

Përgatitja

Si fillim të ndizni furrën në 200 gradë.

Ndërkohë merrni një formë keku dhe lyejeni me pak vaj ulliri.

Në një tas përzieni miellin, sodën e bukës, kripën dhe fryrësin me ndihmën e një piruni.

Ndërsa në një tas tjetër rrihni vezët, kosin, salcën e kosit.

Do ta shihni që masa e krijuar është kremoze dhe e plotë.

Këtë salcë hidheni në mes të miellit bashkë me gjalpin e shkrirë dhe nisni ta punoni që përbërësit të lidhen.

Tani është koha që të shtoni dy llojet e djathit, që i japin dhe shijen e veçantë kësaj recete.

Përzjejeni mirë derisa të keni formuar një brumë të hollë afërsisht si të kekut klasik.

Futeni për ta pjekur për 50-55 minuta, ose derisa sipërfaqja e thikës me të cilën shponi bukën të dalë e pastër.

Kur të jetë pjekur, ta lini të ftohet për 10 minuta para se ta ndani me të dashurit tuaj.