Krishtlindjet jane nje nga festat me te shumepritura nga besimtaret e Krishtere ne mbare boten te cilat festohen ne daten 24 Dhjetor ne darke ose ne 25 Dhjetor ne dreke. Per kete arsye amvisat deshirojne qe gatimet e asaj dite te jene speciale, te bukura dhe te shijshme. Me poshte po ju sugjerojme 3-5 receta per secilen nga pjatat, pra antipasta, sallata, pjata te para, te dyta dhe embelsira. Ju duhet vetem te beni zgjedhjen tuaj!

ANTIPASTA

Pako e Krishtlindjes prej djathi– nje antipaste e shijshme e cila do ta bej Krishtlindjen tuaj me festive, me te veçante dhe mbi te gjitha qe mund te pregatitet edhe nje dite perpara duke e ruajtur ne frigorifer.

Blinis (petulla ruse)– te shoqeruara me salce kosi dhe peshk te tymosur, per shembull salmon.

Rolè me kungulleshka dhe patëllxhan të pjekur– jane teper te thjeshta ne pregatitje, dhe gjeja me e mire: mund ti gatuani 1 dite perpara dhe ti ngrohni ne momentin e fundit. Perveç kesaj, mund ti mbushni ne brendesi me çfare te deshironi: djath dhe proshute, gjize dhe spinaq etj.

Vezët e engjëjve– mund ta pregatisni kete antipaste ne ditet tuaja te festave duke kenaqur shijen e çdokujt!

Zemer selinoje me krem djathi – shijojeni kete recete ne nje dreke festive mes miqsh duke i shtuar tavolines suaj nje shije mjaft te veçante.

Sallate me spinaq dhe luleshtrydhe– nje sallate qe sjell ngjyrat e festes ne tavolinen tuaj.