Misri është një nga drithërat më të gjithanshëm të konsumuar në mbarë botën.

Është një ushqim i gjithanshëm, pasi mund të përdoret e gjithë bima. Lëvoret mund të përdoren për të bërë tamale, mëndafshi për të krijuar çaj mjekësor, bërthama për ushqim dhe kërcell për ushqimin e bagëtive.

Misri përdoret për të bërë tortilla, patate të skuqura, polenta, miell misri, vaj misri dhe më shumë. Një fakt interesant që mund të mos e dini për misrin është se ai vjen në shumë ngjyra të ndryshme. Tradicionalisht, misri është i verdhë ose i bardhë, por gjithashtu mund të jetë i kuq, i zi, blu, vjollcë dhe portokalli.

Misri ka shumë përfitime shëndetësore. Ai përbëhet kryesisht nga fibra të patretshme, gjë që e bën atë një ushqim me indeks të ulët glicemik. Kjo do të thotë se është një ushqim që tretet ngadalë dhe nuk shkakton një rritje të pashëndetshme të sheqerit në gjak.

Ai gjithashtu përmban shumë vitamina B, si dhe minerale thelbësore, duke përfshirë zink, magnez, bakër, hekur dhe mangan. Shumica e njerëzve mund të përfitojnë nga ngrënia e misrit dhe kokoshkave si pjesë e një diete të ekuilibruar. Është gjithashtu një ushqim natyral pa gluten dhe mund të hahet nga ata që shmangin glutenin.